"B" kategóriás vezetői engedély sorbanállás nélkül!
Kategória: Egyéb  Írta: micraati  - 2016.11.14. - 12:41:30

"B" kategóriás vezetői engedély sorbanállás nélkül!

Folyamatosan (e-learniggel) induló elméleti képzés, sikeresen kresz vizsga után minimális várakozási idő!

Diákoknak (18 éves korig) elméleti tandíjkedvezménnyel!

További információért hívja ügyfélszolgálatunkat!

34/300-200
Nyomtatóbarát változat
Share This:   Facebook Twitter

 
Taxis tanfolyam indul
Kategória: Egyéb  Írta: micraati  - 2016.10.20. - 12:02:00

Személytaxis személyszállító és személygépkocsis személyszállító tanfolyam indul iskolánkban.
 
 
A tanfolyam előadásai:
 
2016.11.02. (szerda) 08,00-16,10
2016.11.03. (csütörtök) 08,00-16,10
2016.11.03. (péntek)   08,00-14,30
 
Vizsga: várhatóan 2016.11.30.
 
Jelentkezés: személyesen, az Iskola ügyfélfogadási idejében,
e-mailen: micraati@t-online.hu
telefonon: 34-300-200
 
Jelentkezési határidő: 2016.10.28.
 
Nyomtatóbarát változat
Share This:   Facebook Twitter

 
Rendeletváltozás 2016. február 17-től!
Kategória: Egyéb  Írta: micraati  - 2016.02.26. - 12:44:16

7. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez
 
Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től 

I. Életkori feltételek
1. 14. életév az M kategóriába tartozó jármű vezetésére.
2. 14. életév az AM kategóriába tartozó jármű vezetésére.
3. 16. életév a T és a K kategóriába tartozó jármű vezetésére.
4. 16. életév az A1 és B1 kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.
5. 17. életév a B kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.
6. 18. életév az A2, az A korlátozott, a C1, a C1E és a BE kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.
7. 20. életév: 
7.1. a V kategóriában és a TR kategóriában a jármű vezetésére,
7.2. az A kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére legalább kétéves A2 kategóriás motorkerékpár vezetési gyakorlat esetében. A 21. életév betöltéséig az A kategóriás vezetői engedéllyel csak olyan motoros tricikli vezethető, melynek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg. 
8. 21. életév a C, a CE, a D1 és a D1E kategóriába tartozó gépjármű vezetésére. 9. 24. életév:
9.1. a D és a DE kategóriába tartozó jármű vezetésére,
9.2. az A kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére, előzetes motorkerékpár vezetési gyakorlat hiányában.
10. A C , a CE, a D1 és a D1E kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító engedély a 18. életév betöltésétől, a D és a DE kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító engedély a 21. életév betöltésétől is kiadható, azonban ezen gépjármű vezetésére jogosító engedélyek - a 8. és a 9. pontban meghatározott életév betöltéséig - kizárólag az alábbi járművek vonatkozásában:Magyarország területén jogosítanak vezetésre. 
a) a tűzoltóság által, illetve a közrend fenntartására használt járművek;
b) javítási vagy karbantartási célú közúti vizsgálatoknak alávetett járművek vezetésére.
A 8., valamint a 9. pont szerinti életkor betöltéséig a kizárólag az a) és b) pontban meghatározott járművek vezetésére jogosító C és/vagy D kategória csak Magyarország területén jogosít vezetésre. 

II. Jártassági feltételek 
1. Teljesítménykorlátozás nélküli A kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, 
a) aki legalább két éve rendelkezik A2 kategóriába tartozó gépjárműre érvényesített bejegyzéssel, vagy annak
b) aki a 24. életévét betöltötte, és külön vizsgát tett a kategóriára jellemző vezetői jártasságáról és magatartásáról.
2. A C1, D1 C kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki B kategóriába, D kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést pedig annak a személynek lehet érvényesíteni, aki C kategóriába tartozó járművek vezetésére érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik.
3. Kombinált kategóriára jogosító bejegyzés csak annak a személynek érvényesíthető, aki már jogosult a vonó gépjármű vezetésére.
4. A C1E, a CE, a D1E és a DE kategóriájú vezetői engedélyek a BE kategóriájú járműszerelvényekre is érvényesek.
5. A CE kategóriájú vezetői engedélyek érvényesek DE kategóriára is, amennyiben a vezetői engedély birtokosa jogosult D kategóriájú járművek vezetésére.
6. A CE kategóriájú vezetői engedélyek a C1E kategóriájú járműszerelvényekre, a DE kategóriájú vezetői engedélyek a D1E kategóriájú járműszerelvényekre is érvényesek.
7. Bármely nemzetközi kategóriára megszerzett vezetői engedély érvényes az AM kategóriájú járművekre.
8. Az A2 kategóriájú vezetői engedélyek az A1 kategóriára is érvényesek.
9. Az A kategóriájú vezetői engedély az A1, A2 kategóriákra, a B kategóriájú vezetői engedély a B1 kategóriára, a C kategóriájú vezetői engedély a C1, a D kategóriájú vezetői engedély a D1 kategóriára is érvényes.
10. A jártassági feltételek teljesítésének kell tekinteni azt az esetet is, ha a járművezető a feltételül szabott járműkategóriára érvényes vizsgával rendelkezik.
Nyomtatóbarát változat
Share This:   Facebook Twitter

 
Tehergépkocsi-vezető képzés
Kategória: Egyéb  Írta: micraati  - 2016.01.23. - 22:59:59

Kedves Ügyfeleink!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban a „GINOP 5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra” és a GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia” program keretében elindul a tehergépkocsi-vezetők képzése C + CE +GKI kategóriákban. A program keretében lehetőség nyílik a jelöltek számára arra is, hogy a C kategória megléte esetén, a CE + GKI tanfolyamot végezzék el, illetve a C, CE kategória megléte esetén a GKI tanfolyam is támogatható.
 
A jelöltek tanfolyamra történő felvételéről részletesen a www.ofa.hu oldalon olvashatnak. Iskolánkban a kiválasztási eljárás időpontja:
 
2016.  október 18. 9,00 óra
 
Milyen vizsgálatokat tartalmaz a kiválasztási eljárás?
 
A kiválasztási eljárás 6 szakaszból áll, melyeket az esetleges PÁV vizsgálat kivételével a csoportos tájékoztató időpontjában bonyolítunk le.
 
Az első lépés a képzés bemeneti feltételeit igazoló dokumentumok ellenőrzése, melyhez kérjük a I./5. pontban felsoroltakat hozza magával eredeti és egy másolati példányban.
 
Második lépésként a szintfelmérő KRESZ teszt kerül kitöltésre és azonnali kiértékelésre.
 
Harmadik lépésként, azoknak a személyeknek, akik a programban részt kívánnak venni, de adott pillanatban 2-es csoportú orvosi alkalmassági papírral nem rendelkeznek, biztosítjuk az orvosi alkalmassági vizsgálatot.
 
Negyedik lépésként a Képző Intézmény által biztosított vezetéstechnikai szimulátoros vizsgálatot szükséges teljesíteni.
 
Ötödik lépésként a pszichológiai szűrés következik, mely során egy számítógépes tesztelésre, majd egy egyéni szóbeli elbeszélgetésre kerül sor.
 
Az eddig felsorolt kiválasztási lépések a csoportos tájékoztató napján kerülnek lebonyolításra, így kérjük, a tájékoztatóra lehetőleg kipihent állapotban érkezzenek.
 
Hatodik lépésként azon személyeknek biztosítunk PÁV időpontot, akik a képzésbe vonás feltételeként ezzel a dokumentummal adott pillanatban nem rendelkeznek. A vizsgálathoz szükséges jelentkezést a csoportos tájékoztatónapján le tudja adni, vizsgálati időpontról a Nemzeti Közlekedési Hatóság értesíti ki Önt.
(Forrás:http://www.ofa.hu/files/Kamion/GYIK.pdf)
 
FONTOS!
 
Amennyiben a kiválasztási eljáráson részt kíván venni, úgy első lépésként olvassa el figyelmesen a www.ofa.hu oldalon a tehergépkocsi-vezetők képzésére vonatkozó tájékoztatót és regisztráljon. Felmerülő kérdéseikre kollégáink szívesen válaszolnak a 34-300-200 és a 30-3-360-360-as
Nyomtatóbarát változat
Share This:   Facebook Twitter

 
Hatályos taxis rendelet
Kategória: Egyéb  Írta: micraati  - 2015.08.19. - 13:15:15

Megjelent a kormány új taxisrendelete

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal   |   2015.07.15.
 Megjelent a kormány új taxisrendelete


A Magyar Közlönyben jelent meg a kormány új taxisrendelete, amely augusztus 7-én lép hatályba. Az új taxisrendelet szerint, személygépkocsival ellenérték, ide értve a teljes- vagy részleges költségtérítés, költség átvállalás, költség megosztás fejében, személyt csak személytaxi-szolgáltatást vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatást (a továbbiakban együtt: személyszállító szolgáltatás) folytató vállalkozás szállíthat, az utas csak kizárólag az előírt feltéteknek megfelelő vállalkozás által nyújtott szolgáltatást veheti igénybe.

 A személyszállítás szabályai A rendelet a személyszállító szolgáltatást két részre bontja. Egyik a személytaxi-szolgáltatás, amely taxiórával és sárga színű rendszámmal, valamint a foglaltságra utaló, úgynevezett szabad jelzővel végezhető. A másik a személygépkocsis személyszállító szolgáltatás, amely egyéb szolgáltatás részeként kiegészítő szolgáltatás formájában, vagy valamilyen fő szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolódóan végezhető. Ez utóbbinál nem kell taxióra, sem sárga rendszámtábla, sem szabad jelző, viszont kötelező a regisztrációs matrica használata. A taxiengedély csak meghatározott földrajzi területre, míg a személygépkocsis személyszállító szolgáltatás az ország egész területére érvényes. Taxi csak a jármű vezetőjén túl 4-6 utas szállítására alkalmas személygépkocsi lehet.


 Csak a közlekedési hatóság engedélyével A személyszállító szolgáltatás 5 évre érvényes hatósági engedéllyel végezhető. A tevékenységi engedély személytaxi-szolgáltatásra vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásra vonatkozhat. Az engedélyt a vállalkozás székhelye szerint illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatal mint közlekedési hatóság adja ki. A kérelmező vállalkozás meg kell, hogy feleljen azon helyi önkormányzatok rendeleteiben (amennyiben van ilyen hatályban) foglalt előírásoknak is, amelyeknek területén működni kíván. A személyszállítási szolgáltatáshoz használni kívánt személygépkocsinak az adott szolgáltatásra való alkalmasságát minősítő vizsgálaton is kell ellenőrizni. A jármű vezetője legalább két éve hatályos vezetői engedéllyel, PÁV II. pályaalkalmassági minősítéssel és külön vizsgával rendelkező olyan személy lehet, aki betöltötte 21. életévét. Személygépkocsit vezetni mindkét szolgáltatás esetén, csak a közlekedési hatóságtól kérelmezhető személyszállító-vezetői igazolvánnyal lehet.

 Nem kötelező a diszpécser szolgálat A rendelet felsorolja a vállalkozás szakmai irányítójára vonatkozó követelményeket, valamint azt, hogy a cég pénzügyi teljesítőképessége mikor megfelelő. A munkát segítő diszpécser szolgálat is kétféle lehet, de ilyet működtetni nem kötelező. Az egyik a személyszállító szolgáltatást végző vállalkozások által fenntartott diszpécser szolgálat, a másik pedig, a szolgáltatótól független, úgynevezett önálló diszpécser szolgálat. Ez utóbbinak - a vele szerződött vállalkozások által használt autók számától függő – sávosan emelkedő vagyoni biztosítékkal kell rendelkeznie. A biztosíték legkisebb összege 20 személygépkocsiig egymillió forint, legnagyobb összege 20 millió forint, mely 200 személygépkocsi felett fizetendő.  Az infokommunikációs eszközön keresztül megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra is a bemutatott szabályokat kell alkalmazni.


 A régi engedéllyel még több, mint 2 évig tovább lehet dolgozni
Az új taxisrendelet hatálybalépése előtt kiadott taxiengedéllyel és személygépkocsis személyszállító engedéllyel az engedélyben meghatározott időbeli hatály lejártáig, de legfeljebb 2017. december 31. napjáig – az azokban előírt feltételek megtartásával – folytatható személyszállító szolgáltatás.

(forrás: https://www.nkh.gov.hu/web/kozuti-gepjarmu-kozlekedesi-hivatal/hir/-/hir/641158

2015.08.18. 17:57
Nyomtatóbarát változat
Share This:   Facebook Twitter

 
Oldal:  1 2 [3] 4 5
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
Translate