MICRA ATI Autós Iskola

+36 34 300 200

Hírek

Tanuló áthelyezés

Az elmúlt időszakban a korábbinál is többen kerestek meg bennünket azzal a céllal, hogy autós iskolát váltva, iskolánkba, gyakorlati vezetés céljából átjelentkezzenek. (2015.06.23.)

Az a tapasztalatunk, hogy a jelöltek nem ismerik az áthelyezés szabályait, ezért most pár gondolattal tájékoztatom Önöket ezzel kapcsolatban.
 
1. A jelölt kiválaszt egy új iskolát, ahová át kíván jelentkezni és felveszi vele a kapcsolatot a célból, hogy az iskola fogadóképes-e, vállalja-e a további képzését.

2. Távozási szándékát jelzi azon iskolavezető felé, ahonnan el kíván menni.

3. Az iskolavezető kitölti a „Képzési igazolás” című nyomtatványt, amelynek célja, hogy igazolja a jelölt, az áthelyezés napjáig elvégzett tanulási előmenetelét. Az igazolás 3 példányban készül, mindhárom eredeti iskolavezetői aláírással és pecséttel. Ezt a  nyomtatványt a jelöltnek is le kell dátumoznia és alá kell írnia. Kiskorú esetén szülői aláírás is szükséges. Ebből 2 példány a tanulót illeti, egy példány pedig, az iskolánál marad.
 
4.  A jelölt ezzel az igazolással keresi fel új iskoláját, ahol mindkét „Képzési igazolást” leadja.
 
5. Ezután a befogadó iskola intézi az ügyet tovább az illetékes közlekedési hatósággal. Ha az áthelyezés megyén belül történik, akkor az áthelyezés azonnal elintézhető, más megyében történő áthelyezés ügyintézése 10-12 napot vesz igénybe.
 
6. A gyakorlati vezetés csak érvényes vezetési karton birtokában kezdhető meg.
 
7. A befogadó iskola további feladata, hogy átadja a jelölt részére az iskola „Képzési tájékoztatóját és vállalási feltételei”-t, valamint a „Képzési szerződés” megkötése.  
   
További kérdéseiket a 34/300-200 és a 30/3 360-360-as telefonszámon vagy e-mailben várjuk!  


Zsigmond-Nagy Mariann
iskolavezető